inkomotininews@gmail.com

50 χρόνια ¨ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ"

Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας "Ο Εύξεινος Πόντος", πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Κυπριανίδης, ανέφερε ότι...
..."πριν 50 χρόνια οι πόντιοι της περιοχής με το δημιουργικό τους πνεύμα ίδρυσαν τον "ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ" δημιουργώντας έτσι το δικό τους πολιτιστικό μετερίζι που μέχρι σήμερα αποτελεί κύρια έκφραση του Ποντιακού στοιχείου στη περιοχή"



Με νόημα δε, πρόσθεσε: "Επιλέγουμε τον πολιτισμό σαν μορφή αντίστασης ενάντια σε αυτά που βιώνουμε σήμερα. Σε πείσμα των καιρών ολοένα και περισσότεροι χορευτές πλαισιώνουν τις τάξεις του συλλόγου. Εννέα χορευτικά τμήματα με 250 χορευτές είναι η απόδειξη ότι υπάρχει παρελθόν, υπάρχει παρόν, και υπάρχει και μέλλον".



Ο Γιάννης Νικολαίδης, μέλος του συλλόγου ποντίων "Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ", εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη, σημείωσε ότι "ο κύριος στόχος των συλλόγων είναι οτι το πέρασμα των ατόμων μέσα από τους πολιτιστικούς συλλόγους κοινωνικοποιεί και καλλιεργεί την ενεργή συμμετοχή σε μαζική δημιουργία".


Δείτε ένα μικρό απόσπασμα από την εκδήλωση



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews