inkomotininews@gmail.com

"Κινδυνεύουν ζωές στα νοσοκομεία της Θράκης"! (VIDEOS)

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφουν το τοπίο της Υγείας, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, γενικότερα αλλά και ειδικότερα στη Θράκη, οι εκπρόσωποι των ελευθεροεπαγγελματιών και των νοσοκομειακών γιατρών της περιοχής.

Σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας, έβαλλαν κατά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ....
...αφ’ ενός καταγγέλλοντας την ασυνέπειά του ως προς τις πληρωμές των αμοιβών τους, αφ’ ετέρου εγκαλώντας τον για άνιση αντιμετώπισή τους συγκριτικά με τους φαρμακοποιούς. 

Ταυτόχρονα, επισήμαναν ότι οι Έλληνες γιατροί συνταγογραφούν πολύ λιγότερο από τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, υποστήριξαν ότι πολλοί – κυρίως νέοι – γιατροί και του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, ενώ υπογράμμισαν τη μεγάλη έλλειψη ειδικοτήτων στον ΕΟΠΥΥ – αφού οι γιατροί αρνούνται να συμβεβληθούν – αλλά και την κλιμακούμενη υποστελέχωση των νοσοκομείων.

Παράλληλα, άφησαν να εννοηθεί ότι το νοσοκομείο Κομοτηνής έχει υποστεί περισσότερες περιστολές δαπανών έναντι άλλων νοσοκομείων, εμφανίστηκαν άκρως επιφυλακτικοί απέναντι στις εξαγγελίες περί κατασκευής νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή, και τέλος, εκτιμώντας με έμφαση ότι οι δομές της Υγείας στην Ελλάδα καταρρέουν επικίνδυνα, έκρουσαν κώδωνα «αφύπνισης και συνέγερσης φορέων και πολιτών», μην αποκλείοντας στο εξής, ακόμη και να «κινδυνέψουν ζωές».

Δείτε βίντεο με χαρακτηριστικά αποσπάσματα των τοποθετήσεών τους:

VIDEO Αλέξανδρος Μάινας, Μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, για τον μικρό αριθμό συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γιατρών.



VIDEO Κώστας Χαριτόπουλος, Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, για   "άνιση αντιμετώπιση" των γιατρών εκ μέρους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. συγκριτικά με τους φαρμακοποιούς.



VIDEO Χρήστος Ντιάκαλης, Αντιπρόεδρος Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης, για επικίνδυνη υποβάθμιση υπηρεσιών στα νοσοκομεία λόγω υποστελέχωσης.




VIDEO Χρήστος Ντιάκαλης, Αντιπρόεδρος Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης, για τις ανακοινώσεις περί ανέγερσης νέου νοσοκομείου Κομοτηνής.



VIDEO Στέλιος Κυριαζίδης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, για οικονομικά προβλήματα γιατρών.



VIDEO Στέλιος Κυριαζίδης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, για αναγκαιότητα αντίδρασης της κοινωνίας.



VIDEO Μίλτος Παπαϊωακείμ, Εκπρόσωπος Τύπου Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης, για προβλεπόμενη περαιτέρω υποβάθμιση της Υγείας.



VIDEO Στέλιος Κυριαζίδης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, για οφειλούμενα Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους γιατρούς.



VIDEO Μίλτος Παπαϊωακείμ, Εκπρόσωπος Τύπου Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης: "Κινδυνεύουν ζωές".



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews