inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Ο "Αγρότης της Χρονιάς 2012" έστησε πάγκο στην Κομοτηνή

Ανάρπαστοι έγιναν 2 τόνοι ζαρζαβατικών και οσπρίων μέσω της «Φιλαδελφίας»

Μια ακόμη δράση διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες οργάνωσε η «Φιλαδελφία» Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα, προώθησε σε χαμηλές τιμές, εξαιρετικά όσπρια και ζαρζαβατικά, των παραγωγών Γ. Νικολαΐδη από το Θρυλόριο, Γ. Μπεκιαρίδη από τις Σέρρες και Ν. Σπανίδη από την Ξάνθη, ο οποίος μάλιστα είναι ο «Αγρότης της χρονιάς – 2012», βραβευθείς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Δύο τόνοι σπανάκι, κόκκινο παντζάρι, ρύζι, φασόλια, φακές, ακτινίδια βιολογικής καλλιέργειας, έγιναν ανάρπαστα...
...από τους Κομοτηναίους, που όλο και περισσότεροι επιλέγουν να προμηθεύονται προϊόντα από τους παραγωγούς που συνεργάζονται με τη «Φιλαδελφία».

Η Οργάνωση μάλιστα, ετοιμάζεται να λειτουργήσει σε λίγες μέρες και τον δικό της χώρο στην οδό Κανάρη, ενώ ξεκινά και νέα δράση συλλογής τηγανέλαιων.


Ο «Αγρότης της Χρονιάς» Νίκος Σπανίδης, με σπουδές στη Γεωπονία σε Αγγλία και Ολλανδία, καλλιεργεί σήμερα 1.200 στρέμματα (τα 400 ιδιόκτητα), με σιτάρι, καλαμπόκι, ηλίανθο, βιομηχανική πατάτα, μαρούλια, σπανάκια, αντίδια, κρεμμύδια, ραπανάκια, φασόλια, ρεβύθια, και μίλησε στην κάμερα του inkomotini για τις δράσεις χωρίς μεσάζοντες, τονίζοντας οτι ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται απ' ευθείας στους παραγωγούς.




Σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις, σημείωσε οτι "για να είσαι αγρότης στην Ελλάδα πρέπει να έχεις γερό στομάχι".


Ο παραγωγός Γ. Μπεκιαρίδης, είναι από τους ένθερμους υποστηρικτές των δράσεων χωρίς μεσάζοντες και μάλιστα της έλδοσης αποδείξεων από τους συναδέλφους του.


Ο εκ των υπευθύνων της Φιλαδελφίας Μανώλης Κιουτσούκης, αναφέρθηκε στις δράσεις της Οργάνωσης και στην προσεχώς λειτουργία του δικού της χώρου.


Ο κ. Κιουτσούκης μας μίλησε και για τη νέα δράση της "Φιλαδελφίας", αυτή της συλλογής τηγανέλαιων.


ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ
Παραγωγοί με τις εθελόντριες της "Φιλαδελφίας"
Πόπη Μπρούμα και Αθηνά Μπομποτά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews