inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Συνταγές οικοαυτάρκειας του "Πελίτι"

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης Κομοτηνής το εργαστήρι οικοαυτάρκειας από την τοπική ομάδα του “Πελίτι” στην Κομοτηνή.

Η αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης γέμισε ασφυκτικά με γυναίκες και άντρες όλων των ηλικιών οι οποίοι ήθελαν να μυηθούν στα μυστικά της αυτάρκειας στο σπίτι, μαθαίνοντας απλά αλλά βασικά πράγματα όπως το πως να κάνουν το προζύμι, την βάση για υγιεινό και εύγευστο ψωμί, το ίδιο το ψωμί, τυρί με απλά βήματα, αλλά και σπιτική μερέντα.
Τα προϊόντα που φτιάχνουμε στο σπίτι μόνοι μας εκτός από ποιοτικά έχουν και ένα συστατικό που δεν το βρίσκεις στο εμπόριο και αυτό είναι η αγάπη” είπαν προλογίζοντας τις εργασίες που θα πραγματοποιούταν στο εργαστήρι.
Τα τραπέζια ήταν γεμάτα με σπιτικές νοστιμιές που είχαν φτιάξει τα μέλη όπως συνηθίζουν σε κάθε παρόμοια εκδήλωση που στην συνέχεια γεύτηκαν οι παρευρισκόμενοι.
Οι συνταγές που παρουσιάστηκαν στο εργαστήρι είναι αναρτημένες και στο διαδίκτυο και σας τις παραθέτουμε παρακάτω. Για όσους παρευρισκόμενου δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο η ομάδα φρόντισε και είχε προς διάθεση δίσκους DVD με τις συνταγές, έναντι μικρού αντιτίμου το οποίο προορίζεται για τα έξοδα της ομάδας.

Ακολουθούν φωτο και οι συνταγές σε βίντεο









Η συνταγή για το προζύμι



Η συνταγή για το ψωμί

Η παρασκευή του τυριού
  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews