inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Υπό κατάληψη οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Κομοτηνής ως την Πέμπτη 14/2


Κλειστές θα βρίσκουν τις πόρτες των διοικητικών υπηρεσιών του καταστήματος του Ι.Κ.Α. Κομοτηνής οι ασφαλισμένοι μέχρι και την προσεχή Πέμπτη 14 του μήνα.

Ο σύλλογος συνταξιούχων Ι.Κ.Α., το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, το Π.Α.ΜΕ. και το Εργατικό Κέντρο, έχουν προχωρήσει σε κατάληψή τους, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών περί άμεσης απόλυσης των 9 υπαλλήλων που υπηρετούν εδώ και δύο χρόνια σε αυτές (και πεντακοσίων στα καταστήματα του Ι.Κ.Α. σε όλη την Ελλάδα), οι οποίοι είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. για την Αγροτική Τράπεζα (προκήρυξη 9Κ του 2008) αλλά λόγω ιδιωτικοποίησης της τελευταίας τοποθετήθηκαν υποχρεωτικώς (με την ψήφο 263 βουλευτών στη σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο) στο Ι.Κ.Α.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που επίκειται ευθεία απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.

Όλα ξεκίνησαν όταν...
...οι (εννιακόσιοι) επιτυχόντες έτερου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. την ίδια χρονιά, που αφορούσε σε πρόσληψη προσωπικού για το Ι.Κ.Α. (προκήρυξη 8Κ), είδαν να παγώνουν οι δικοί τους διορισμοί και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη η οποία και τους αποκαθιστά, επικαλούμενη αντισυνταγματικότητα της μετακύλισής τους από την Α.Τ.Ε. στο Ι.Κ.Α.

«Σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, πρέπει να αποχωρήσετε από το Ίδρυμα», αναφέρεται ρητά και…ωμά σε έγγραφο της Διοίκησης του Ι.Κ.Α. που απεστάλη με…e-mail στους δ/ντές των κατά τόπους καταστημάτων, και το οποίο προορίζεται για κοινοποίηση στους υπό απόλυση υπαλλήλους.

Στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. οι θιγόμενοι υπάλληλοι είναι 34 (εννέα στην Κομοτηνή, οκτώ στην Ξάνθη, οκτώ στην Αλεξανδρούπολη, πέντε στη Δράμα, δύο στο Διδυμότειχο, ένας στο Σουφλί και ένας στην Ορεστιάδα), και αν δεν αλλάξει κάτι, η αποχώρησή τους θα αποδυναμώσει έτι περεταίρω το έτσι κι αλλιώς υποστελεχωμένο προσωπικό του Ι.Κ.Α. (το κατάστημα Κομοτηνής π.χ. θα μείνει με 22 υπαλλήλους), γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης του κοινού αλλά και νομιμότητας της σύνθεσης υπηρεσιακών τμημάτων.

Αύριο για το θέμα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση των Υπουργών Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κυρίων Γιάννη Βρούτση και Αντώνη Μανιτάκη αντιστοίχως, ενώ μεθαύριο Τετάρτη 13/2 αναμένεται ο Υπουργός Εργασίας να δεχτεί το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Ι.Κ.Α.

Την ίδια ώρα, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ι.Κ.Α. ΑΜ-Θ,  σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε 4ωρες στάσεις εργασίας (10:00-14:00) μέχρι και την Πέμπτη 14/2.

Μόνη ίσως χαραμάδα επίλυσης του ζητήματος, αποτελεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περί δημιουργίας μέσω τροπολογίας του υπουργείου ανάπτυξης προσωποπαγών θέσεων για τους υπό απόλυση εργαζομένους.

Από τους επιτυχόντες της προκήρυξης 8Κ, οι οποίοι πλέον τελούν εν αναμονή της προκήρυξης κατανομής τους, έξι προορίζονται για το Ι.Κ.Α. Κομοτηνής.

ΒΙΝΤΕΟ: Παναγιώτης Τσουκαλάς,
Πρόεδρος εργαζομένων ΙΚΑ ΑΜ-Θ:
"Τίθεται θέμα επιβίωσης του
μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα"



ΒΙΝΤΕΟ: Φωτεινή Στριτάκη,
Γραμματέας εργαζομένων ΙΚΑ ΑΜ-Θ:
"Ο κ. Μανιτάκης είχε υποσχεθεί οτι στο
ΙΚΑ δεν θα υπάρξουν απολύσεις"










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews