inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Κ. Στασινόπουλος: «Με προσέγγισαν Τούρκοι επιχειρηματίες αλλά εγώ δεν πουλάω κλινικές»


«Λουκέτο» αύριο (εκτός απροόπτου) στη Μονάδα Αποκατάστασης «Άγιος Γεώργιος»

Ο θυμός και η αγανάκτηση κυρίευσαν σήμερα τους συγγενείς των ασθενών που νοσηλεύονταν στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Άγιος Γεώργιος» του Κωνσταντίνου Στασινόπουλου στον Ροδίτη Κομοτηνής.

Ειδοποιήθηκαν αιφνιδιαστικά ότι η μονάδα οδεύει προς το λουκέτο, εξ αιτίας έλλειψης απαιτούμενου προσωπικού, αφού οι 22 από τους 27 εργαζομένους της πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας.

Οι τελευταίοι καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πληρωθεί επί δύο και πλέον χρόνια τώρα, και υποστηρίζουν πως «τα νοσήλια έχουν καταβληθεί από την Πολιτεία προς την εργοδοσία, όμως εμείς δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ».

Ο κ. Στασινόπουλος από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι του οφείλονται από τον ΕΟΠΥΥ νοσήλια ύψους «τουλάχιστον 10 εκ. ευρώ» και τονίζει: «Σας βεβαιώνω στον λόγο της ανδρικής μου τιμής πως ουδέποτε εισέπραξα νοσήλια...
...χωρίς να πληρώσω το προσωπικόΘα πληρωθούν όταν μας πληρώσει ο ΕΟΠΥΥΕγώ δεν είμαι μπακάλης, είμαι 50 χρόνια γιατρός. Εκβιασμούς δεν δέχομαι».

Οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) αύριο να προβούν στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της κλινικής, γεγονός που έχει εξοργίσει και πανικοβάλει τους νοσηλευόμενους και τους συγγενείς τους, οι οποίοι άρον - άρον αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν και να ψάξουν για τη θεραπεία τους άλλα Κέντρα, κάτι όμως που δεν φαίνεται δυνατό. «Τα Κέντρα που υπάρχουν τόσο στις Σέρρες όσο και στη Δράμα είναι γεμάτα και δεν μπορούν να μας δεχτούν», λένε, και προσανατολίζονται να κινηθούν νομικά κατά του κ. Στασινόπουλου.

Κάτι ανάλογο θα πράξουν και οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους που ανέρχονται σε 25.000 ευρώ περίπου για τον καθένα. «Τελευταία φορά πληρωθήκαμε στις 17 Αυγούστου και από ’κει και μετά πήραμε και το δώρο Χριστουγέννων με παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας. Είμαστε οικογενειάρχες, με συζύγους στην ανεργία, με παιδιά, με υποχρεώσεις. Δώσαμε και την ψυχή μας για την περίθαλψη των νοσηλευομένων  μολονότι απλήρωτοι, αλλά φτάσαμε στα όρια μας και κάποιοι θέλανε να φτάσουμε στο σημείο αυτό», τονίζουν αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της ιδιοκτησίας.

Τη μονάδα επισκέφθηκε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜ-Θ Χουσεΐν Ερτζάν, σε μια προσπάθεια να συνδράμει την προσπάθεια των ασθενών να βρουν άλλο Κέντρο θεραπείας τους. Πρότεινε μάλιστα, έστω προσωρινά να φιλοξενηθούν στην έτερη (νευροψυχιατρική) μονάδα «Αγία Μαρίνα» του κ. Στασινόπουλου, ο τελευταίος όμως το απέκλεισε λόγω της πληρότητάς της.

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν, η βεβαιότητα του κ. Στασινόπουλου ότι «η μονάδα “Άγιος Γεώργιος” δεν θα ξαναλειτουργήσει σαν Κέντρο Αποκατάστασης», η «εξομολόγησή» του ότι αρνήθηκε να την πουλήσει σε Τούρκους επιχειρηματίες που τον προσέγγισαν, καθώς και το ότι έδειξε ανακουφισμένος επειδή όπως είπε: «η μονάδα αυτή δημιουργήθηκε με επιδότηση και με την υποχρέωση να μην αλλάξει χρήση για μια δεκαετία. Έχουν παρέλθει όμως δεκατέσσερα χρόνια και πλέον αποδεσμεύομαι».

Στο Κέντρο νοσηλεύονται ασθενείς απ’ όλη την Περιφέρεια και τη Β. Ελλάδα, ενώ οι εργαζόμενοι – που καταγγέλλουν επίσης ότι «στο παρελθόν απολύθηκαν συνάδελφοι που επιχείρησαν να συστήσουν συνδικαλιστικό σωματείο» – πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου κλείστηκε ραντεβού με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη για αύριο το πρωί στις 09:00.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:


VIDEO: Κωνσταντίνος Στασινόπουλος, ιδιοκτήτης κλινικής


VIDEO: Αμέτ Ισμέτ, συγγενής ασθενούς

 

VIDEO: Σταματία Βασιλείου, συγγενής ασθενούς


VIDEO: Πέτρος Στάνης, εκπρόσωπος εργαζομένων

 

VIDEO: Πέτρος Στάνης, εκπρόσωπος εργαζομένων


Φωτορεπορτάζ










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews