inkomotininews@gmail.com

Ο 44χρονος Επίσκοπος Μποτσουάνας Γεννάδιος στη Θράκη


Παρεπιδημών στην Αλεξανδρούπολη από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Κυριακή του Πάσχα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μποτσουάνας Αφρικής, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κ.κ. Γεννάδιος, θα τελέσει Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Μεγάλη Παρασκευή – Ακολουθία Επιταφίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου.

Μεγάλο Σάββατο – Πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου.

ΑΝΑΣΤΑΣΗ, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Κυριακή του Πάσχα – Εσπερινό Αγάπης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

Βιογραφικό Επισκόπου Μποτσουάνας
Ο Επίσκοπος Μποτσουάνας κ.κ. Γεννάδιος, κατά κόσμον Στυλιανός Στάντζιος, γεννήθηκε το 1969 στό Eslingen της (τότε Δυτικής) Γερμανίας.
Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκάρη Μοναχός το 1986 από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Λαγκαδά κυρό Σπυρίδωνα, και εγκαταβίωσε επί τετραετία στην Ιερά Μονή Βρύσεων Αγίας Τριάδος Λαγκαδά.

Το 1990 χειροτονήθηκε Διάκονος, και το 1996 Πρεσβύτερος (& εχειροθετήθη Αρχιμανδρίτης), από τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιο. Υπηρέτησε επί 12ετία στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων ως Αρχιδιάκονος, Γραμματέας, Ιεροκήρυκας, Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Παύλου, Υπεύθυνος Νεότητος, καθώς και σε άλλες επιτελικές θέσεις της τοπικής Εκκλησίας. Υπηρετών ως Εφημέριος στην Ενορία Νικήσιανης Παγγαίου, αποσπάστηκε από τη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως στη Μητρόπολη Μπουένος Άιρες Αργεντινής, όπου διακόνησε στη Γραμματεία και σε δύο Ελληνικές Κοινότητες.

Το 2004 μετέβη κατ’ εντολή του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας Πέτρου Ζ’ στο Πόρτ Ελίζαμπεθ της Ιεράς Μητροπόλεως Καλής Ελπίδος του Κέιπ Τάουν.
Επιστρέψας στην Αλεξάνδρεια διακόνησε στο Πατριαρχικό Ληξιαρχείο.

Μετά το τραγικό δυστύχημα της 11ηςΣεπτεμβρίου 2004, κατά την περίοδο της Τοποτηρητείας, του ανετέθησαν χρέη Γραμματεύοντος από την Ιερά Σύνοδο.


Μετά την εκλογή του Πατριάρχου Θεοδώρου Β’, διορίσθηκε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και Ιερατικώς Προϊστάμενος του ιστορικού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού Αλεξανδρείας.

Την 1η Νοεμβρίου 2006, Σεπτή προτάσει του Πατριάρχου Θεοδώρου Β’, εξελέγη Επίσκοπος Νειλουπόλεως, και η χειροτονία του τελέστηκε την 26η του ιδίου μηνός στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Αλεξανδρείας, ενώ συνέχισε να ασκεί καθήκοντα Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές (2008-2010) στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana της Ρώμης, στους τομείς της Ιεραποστολικής, του Οικουμενικού Διαλόγου, και εφαρμογής ανθρωπιστικών προγραμμάτων από την Εκκλησία.

Επίσκοπος Μποτσουάνας εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο την 7η Οκτωβρίου 2010.

Ομιλεί την αγγλική και την ιταλική γλώσσα.

Η Ιερά Επισκοπή Μποτσουάνας ιδρύθηκε διά Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου την 7η Οκτωβρίου 2010, και στην πνευματική της δικαιοδοσία περιλαμβάνει το κράτος της Μποτσουάνας.






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/8/2013 11.14 π.μ. ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΚΑΚΙΑ. Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΕΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. ΑΛΛΑ ΣΤΑ SITE ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews