inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS / ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) Εγκαινιάστηκε το αθλητικό πάρκο «Ακάδημος» στην Κομοτηνή

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, εγκαινιάστηκε το υπαίθριο αθλητικό πάρκο «Ακάδημος» στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, που δημιουργήθηκε από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, σε σύμπραξη με το ΤΕΦΑΑ, με τη συνεργασία του Δήμου Κομοτηνής, και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο...
...του προγράμματος «Αθλητισμός και Περιβάλλον».

Ο χώρος, τον οποίο πρόκειται να επισκεφθούν όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ προκειμένου τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την άθληση στη φύση, είναι ο πρώτος σε όλη τη χώρα.


Το παρών στην τελετή των εγκαινίων, έδωσαν οι πρώτοι 280 μαθητές – επισκέπτες (από το 4ο, 8ο, 10ο και 1ο μειονοτικό δημοτικό), ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ισίδωρος Κούβελος, η Δ/ντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ιλεάνα Κοκλώνη, καθώς και οι Ολυμπιονίκες Βάσω Βουγιούκα (ξιφασκία) και Βούλα Ζυγούρη (πάλη) – ο Πύρρος Δήμας είχε ανακοινωθεί εκ παραδρομής από τοπικούς παράγοντες.



VIDEOS

Συγχαίροντας τους εμπνευστές της προσπάθειας, ο κ. Παντελεήμων, παρότρυνε τα παιδιά να προσπαθήσουν να γίνουν «όχι μόνο ολυμπιονίκες στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή».


«Πρωταρχικό μας ζητούμενο να ασχοληθούν τα παιδιά με τον αθλητισμό», σημείωσε ο κ. Κούβελος, επισημαίνοντας πως το εν λόγω πρόγραμμα έχει βραβευθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.



Το αθλητικό πάρκο περιλαμβάνει μια διαδρομή εκγύμνασης με εννέα σταθμούς οργάνων, οι οποίοι φέρουν ονομασίες εμπνευσμένες από τα αθλητικά – ολυμπιακά ιδεώδη, και όπως επισήμανε η κ. Κοκλώνη «στέλνουμε μήνυμα υπέρ του αθλητισμού, του περιβάλλοντος και του Ολυμπισμού».



Την αναγκαιότητα της διατήρησης της συγκεκριμένης υποδομής, υπογράμμισαν οι κυρίες Βουγιούκα και Ζυγούρη, αλλά και ο κ. Κούβελος.




«Σημαντική πρωτοβουλία υπέρ του μαζικού αθλητισμού», χαρακτήρισε το πρόγραμμα ο παραολυμπιανίκης κολύμβησης και αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης άθλησης, παιδείας & πολιτισμού του Δήμου Κομοτηνής, Άλεξ Ταξιλδάρης.


Για μια ακόμη ενέργεια διασύνδεσης του πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία, μίλησε ο αντιπρύτανης του ΔΠΘ Γεώργιος Κώστα, ενώ η πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Μαρία Μιχαλοπούλου εστίασε και στη δυνατότητα που θα δοθεί στους φοιτητές να γνωρίζουν στην πράξη το μελλοντικό τους αντικείμενο, αυτό της αθλητικής εκπαίδευσης δηλαδή παιδιών. 



Στο πλαίσιο της τελετής, ακούστηκε ο Ολυμπιακός Ύμνος, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από φοιτητές, πραγματοποιήθηκε  έπαρση της Σημαίας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ στα παιδιά δόθηκαν διπλώματα συμμετοχής.



ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ





























Ο κ. Κούβελος, με τον εκπρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιώργο Μανανά, τον ειδικό σύμβουλο του βουλευτή
Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ ΑΧμέτ Χατζηοσμάν, Γιάννη Πολυχρονιάδη, και το φιλικό
του ζεύγος Περικλή Αμπατζίδη και Μάγδα Γιαμουστάρη. 
Η ψυχή της εκδήλωσης, δ/ντρια της ΕΘΝΟΑ,
Ιλεάνα Κοκλώνη












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews