inkomotininews@gmail.com

(VIDEO/PHOTOS) Στάση στα Φανάρι για ζευγάρι Ελβετών που διασχίζει τη Μεσόγειο σε 80 μέρες με μοτοσικλέτες

Ο Peter Strub και η Gabi Kung από την Ελβετία διασχίζουν τη νότια Ευρώπη με τις μηχανές τους. Βρέθηκαν στο Φανάρι που το επέλεξαν για...
...να το γνωρίσουν αλλά και διανυκτερεύσουν στομ φιλόξενο χώρο του ανακαινισμένου ξενοδοχείου "ΦΑΝΑΡΙ".
Με αφετηρία την Ελβετία έφτασαν στο Γιβραλτάρ, και ακολουθώντας την ακτογραμμή της  Μεσογείου, από την  Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα, κατευθύνονται στη Κωνσταντινούπολη.

Κάθε μέρα διανύουν περίπου 250 χιλιόμετρα, και στο τέλος της ημέρας διανυκτερεύουν στον τόπο που ήδη είχαν επιλέξει κατά τον αρχικό σχεδιασμό του ταξιδιού.

Την προηγούμενη ημέρα είχαν επισκεφθεί τη Χαλκιδική με διανυκτέρευση στο Σταυρό, ενώ η επόμενη στάση τους είναι η Ραιδεστός της Τουρκίας.

Με αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους, αφού στην Ελβετία κάθε δέκα χρόνια εργασίας ο εργαζόμενος δικαιούται έναν μήνα επιπλέον άδεια, σκοπεύουν να ολοκληρώσουν το ταξίδι με τις μηχανές τους σε 80 ημέρες κάνοντας περίπου 17.000 χιλιόμετρα.

Στην Ελλάδα δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται, καθώς έχουν κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου σε δύο εβδομάδες, και  έχουν επισκεφθεί ακόμη την Ίο και την Αθήνα.

Στην Ελλάδα θα μείνουν περίπου 13 ημέρες, ενώ αυτό που τους έκανε εντύπωση είναι το ανάγλυφο της χώρας, η ποικιλομορφία στα τοπία  και η φιλοξενία των κατοίκων.

VIDEO

ΦΩΤΟ - TIPS

Ο Peter και η Gabi
με τις μηχανές τους



Στο λιμάνι του Φαναρίου,
με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου "ΦΑΝΑΡΙ"
Θανάση Τσούκα που τους φιλοξένησε

 Ο Peter και η Gabi προτίμησαν
τη Θρακιώτικη μπύρα "ΒΕΡΓΙΝΑ"

Aπόλαυσαν το σπάνιο
ηλιοβασίλεμα της Θρακικής Γης

Στο βάθος, το Όρος Άθως

 Και η Θάσος φανερά πιο κοντά


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews