inkomotininews@gmail.com

(video/photos)Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προχωρά στη δημιουργία του 4ου Συνεργατικού Λαχανόκηπου.

Αγιασμός στον 3ο συνεργατικό λαχανόκηπο στην περιοχή ΟΑΕΔ τελέστηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου ,το απόγευμα παρουσία του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμονα.
Οι 3 αστικοί Λαχανόκηποι στην Κομοτηνή  που οργανώθηκαν και λειτουργούν χάρη στη προσπάθεια της Παράταξης Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες της Κομοτηνής να καλλιεργούν στο κομμάτι γης που τους διατίθεται τα λαχανικά που επιθυμούν. Ηδη  στον αστικό ιστό υπάρχουν 3 λαχανόκηποι,στην οδό Κοσμίου (3,5 στρέμματα), στην Αγία Βαρβάρα(1,2 στρέμματα) και στην περιοχή ΟΑΕΔ (5 στρέμματα),ενώ από τον Οκτώβριο θα  ξεκινήσει και ο 4ος στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας έκτασης ,26 στρεμμάτων.
Μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των λαχανόκηπων σε επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των καλλιεργητών αλλά και παραγωγής τους σε λαχανικά,αποφασίστηκε η δημιουργία δομής με σαφή νομική μορφή που θα λειτουργήσει ως εργαλείο περαιτέρω ανάπτυξης συνεργατικών δράσεων. Έτσι το Μάρτιο του 2013 ιδρύθηκε η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ." με στόχευση τη διατροφική και ενεργειακή αυτάρκεια και την παραγωγή χαμηλού κόστους αγροτεχνολογίας για όλους.
Στα άμεσα σχέδια είναι η δημιουργία μικρού φυτωρίου παραγωγής ντόπιων ποικιλιών ,η παραγωγή προϊόντων πρωτογενούς τομέα (σιτηρά,λαχανικά,αυγά,κρέας πουλερικών),η παραγωγή φθηνών και αποδοτικών εργαλείων και βοηθημάτων που χρειάζονται οι ερασιτέχνες παραγωγοί  και εκτροφείς.


Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής
κ.κ.Παντελεήμων.
Νεκτάριος Δαπέργολας
Eπικεφαλής παράταξης Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Δημήτρης Αμανατίδης
Γεωπόνος - πρόεδρος Συναιτερισμού ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.













 Ο Γιάννης και Φώτης έχουν το δικό τους κομμάτι γης στον λαχανόκηπο
 και καλλιεργούν με επιτυχία τα λαχανικά τους
 Φρεσκοκομμένα κολοκύθια και μπρόκολα











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews