inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS – PHOTOS) «Το παλιό σου, καινούριο μου», υπό την αιγίδα της Μητρόπολης και του Δήμου Κομοτηνής

«Το παλιό σου, καινούριο μου». Έτσι τιτλοφορείτε το  υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας & Κομοτηνής και του Δήμου Κομοτηνής, νέο Εθελοντικό Κοινωνικό Δίκτυο Προσφοράς Χρηστικών Αντικειμένων στην Κομοτηνή, το οποίο στεγάζεται στη...
...Δημοτική Αγορά (κατάστημα  72, επί της οδού Ιωαννίνων).

Η λειτουργία του στηρίζεται σε εθελοντές που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν παλιά τους ρούχα και αντικείμενα (που βρίσκονται σε καλή κατάσταση), για να συμβάλλουν στην ανακούφιση συνανθρώπων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Η προσπάθεια στοχεύει στη δημιουργία  μιας οριζόντιας δομής, για τη συγκέντρωση ειδών ένδυσης, υπόδησης, κλινοσκεπασμάτων, πρώτης ανάγκης, αλλά και παιδικών βιβλίων και σχολικών βοηθημάτων, κ.ά.

Θα λειτουργεί δε, υποστηρικτικά στη δράση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Εθελοντικών Συλλόγων, Ομάδων και Ενοριών, κάθε Τρίτη 6-8 το απόγευμα, και κάθε Τετάρτη 9-11 το πρωί.

Η διανομή θα γίνεται υπό την επίβλεψη της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, ώστε να εξασφαλίζεται ότι τα είδη που θα συλλέγονται θα δίνονται σε άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Απώτερος στόχος της δράσης, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις ανάγκες της κοινωνίας, και η προώθηση του συλλογικού μηνύματος «η προσφορά είναι η καλύτερη επικοινωνία».










VIDEOS


Εστία «φιλαλληλίας και αγάπης», χαρακτήρισε τον χώρο ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, και αναφέρθηκε στο μοναδικό ελληνικό γνώρισμα του φιλότιμου, εξάροντας συνάμα τη συνεργασία του με τη Δημοτική Αρχή.


«Ελεήμων είναι ο Θεός, η κατ’ άνθρωπον ελεημοσύνη, συνιστά αλληλεγγύη», σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης.



Η δράση, παίρνει σάρκα και οστά, χάρη στους εθελοντές, όπως η κ. Άρτεμης Τσολάκη.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews