inkomotininews@gmail.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πολυεθνική εταιρεία αξιώνει πνευματικά δικαιώματα για τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο!

Βολεύεται και με…«τράμπα» διαφημίσεων!

Στη Βουλή έφερε το θέμα ο Τ. Κουίκ, επικαλούμενος σχετική αποκάλυψη του olympia.gr

Μια απίστευτη καταγγελία...
...φέρνει στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ:

Όποτε παίζεται στο διαδίκτυο ο ελληνικός εθνικός ύμνος, σπεύδει ιδιωτική (πολυεθνική) εταιρεία η οποία ζητά...πνευματικά δικαιώματα για να τα αποδώσει στους δημιουργούς της!

Βολεύεται επίσης με αντάλλαγμα να βάζει διαφημίσεις σε όποιο βίντεο ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος, ώστε από τις διαφημίσεις να πληρώνονται οι δικαιούχοι των πνευματικών δικαιωμάτων του εθνικού μας ύμνου!

Όλα αυτά αφορούν το Youtube και μία θυγατρική της Sony.

Ιδού η Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Πολιτισμού & Αθληγτισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, και προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου.

«Όπως αποκαλύπτει το ειδησεογραφικό ιστολόγιο olympia.gr, διά του thepressproject.gr, o ελληνικός εθνικός ύμνος του Μάντζαρου και του Σολωμού, υπόκειται σε...πνευματικά δικαιώματα (!!!) τα οποία ζητάει να εισπράξει το YouTube!!!

Η υπόθεση προέκυψε όταν αναρτήθηκε το πρώτο ιστορικό δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ, με φόντο τα ΜΑΤ έξω από το Ραδιομέγαρο, στη δημοφιλέστερη πλατφόρμα προβολής βίντεο.

Μετά το ανέβασμα του αρχείου οι διαχειριστές της ιστοσελίδας είδαν μια ειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε είτε να αφαιρέσουν τα ηχητικά τμήματα του βίντεο, που έχουν πνευματικά δικαιώματα, είτε να επιτρέψουν στο YouTube να παίζει διαφημίσεις προκειμένου να αποδώσει στον κάτοχο των δικαιωμάτων το ποσό που του αναλογεί!!!

Το επίμαχο ηχητικό κομμάτι δεν ήταν άλλο από τον ελληνικό εθνικό ύμνο, που σύμφωνα με το YouTube ανήκει στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA.

Η IODA (που πλέον ονομάζεται Orchard), ιδρύθηκε το 2003 και διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο συλλογικής διαχείρισης και διανομής μουσικής και ταινιών. Δραστηριοποιείται σε 27 χώρες και διατηρεί σχέσεις ελέγχου με τα μεγαλύτερα διαδικτυακά μέσα παροχής περιεχομένου, όπως το YouTube, το iTunes, το Amazon, κ.λπ.

Παρόλο που δεν αναγράφεται στην ιστοσελίδα της, η Orchard δεν συνεργάζεται απλώς με τη Sony Music Entertainment, αλλά στην ουσία ανήκει σ’ αυτήν. Το 2009 ανακοινώθηκε από τις δύο εταιρείες μια παγκόσμια στρατηγική συμμαχία προκειμένου η Sony να ελέγξει καλύτερα την πνευματική της ιδιοκτησία, αλλά όπως δημοσίευσε το περιοδικό Billboard στις 5 Μαρτίου του 2012, στην πραγματικότητα η Sony κατέχει πλέον το 51% της Orchard, ενώ υπάρχουν και σχέδια πλήρους απορρόφησής της.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1. Είναι δυνατόν ο εθνικός ύμνος, όχι μόνο να μην ανήκει στο ελληνικό κράτος, αλλά επιπλέον κάθε φορά που παίζεται στο διαδίκτυο να πληρώνεται γι’ αυτό μια ξένη ιδιωτική εταιρία;

2. Προτίθεστε να καταθέσετε εξώδικη διαμαρτυρία κατά των Orchard και Sony;

3. Σε περίπτωση που η θυγατρική της Sony δεν «συμμορφωθεί», θα ασκήσετε όσα ένδικα μέσα ορίζει ο νόμος;

4. Κατανοείτε ότι η καπήλευση και η οιαδήποτε κατοχή των πνευματικών δικαιωμάτων του εθνικού μας ύμνου, προσβάλλει το σύνολο του Ελληνισμού στον οποίο και δικαιωματικά ανήκει;


5. Μέχρι ποιου σημείου θα συνεχιστεί το ξεπούλημα και η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και των συμβόλων ΜΑΣ, στους τοκογλύφους δανειστές, στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και στις πολυεθνικές που με την πολιτική τους στηρίζουν;».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews