inkomotininews@gmail.com

Άπλωσαν…μπουγάδα στην πλατεία Κομοτηνής για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Πρωτότυπη δράση των νέων γυναικών της Χ.Ε.Ν. Κομοτηνής.

Το δικό τους μήνυμα υπέρ του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έστειλαν μέσω του στάντ της ομάδας νέων γυναικών της ΧΕΝ, δεκάδες Κομοτηναίοι.  

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα...
...ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέλη της ομάδας οργάνωσαν ενημερωτική δράση, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση του κοινού για την προστασία αλλά και για την διασφάλιση τους.

Οι νέες γυναίκες της ΧΕΝ, επέλεξαν μάλιστα έναν εναλλακτικό τρόπο για να ενθαρρύνουν την προσέλευση των πολιτών.
Στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, άπλωσαν μια…μπουγάδα με λευκά φανελάκια, στα οποία αποτύπωσαν είτε συνθήματα είτε εικόνες για την προώθηση των διαχρονικών μηνυμάτων του εορτασμού.
Αρκετοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα των μελών της οργάνωσης, και άφησαν γραπτώς δικά τους μηνύματα και σκέψεις με αφορμή την 10 η Δεκεμβρίου, σε ειδικό πίνακα.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα παρότι είναι θεσπισμένα στις μέρες μας καταπατούνται κατά κόρον διαπίστωσε σε δηλώσεις της η ψυχολόγος, μέλος της ομάδας νέων γυναικών και του πανελληνίου συμβουλίου της ΧΕΝ Άννα Μακρίδου. Η ίδια εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τοπική κοινωνία και ενημερωμένη είναι και ευαισθητοποιημένη σχετικά με ανάλογα ζητήματα. Μέσω της συγκεκριμένης δράσης  οι νέες γυναίκες της ΧΕΝ Κομοτηνής επιδίωξαν να παροτρύνουν τους πολίτες ώστε να ενεργοποιηθούν στην κατεύθυνση της διεκδίκησής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ διαπίστωσαν ότι υπάρχει έδαφος για ανάλογες δράσεις στο μέλλον.

Η τοπική οργάνωση της ΧΕΝ ιδρύθηκε το 1976 και συγκεντρώνει στους κόλπους της γυναίκες από 23 έως 80 ετών. Αποτελεί κομμάτι της παγκόσμιας γυναικείας εθελοντικής οργάνωσης που συμβάλλει μέσα από ενέργειες και δράσεις στην ανάπτυξη της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με την ψυχολόγο και μέλος του πανελληνίου συμβουλίου της ΧΕΝ Χριστίνα Συκάκη, η τοπική οργάνωση έχει στο ενεργητικό της ιδιαίτερα πλούσια δράση. Στην τρέχουσα περίοδο εκτός από τακτικές συναντήσεις μελών της  με θεματικές όπως είναι η υγεία των γυναικών και τα ανθρώπινα δικαιώματα υλοποιεί προγράμματα σχεδίου καρικατούρας, πολυμερικού πυλού ενώ διοργανώνει και εκθέσεις βιβλίου.

Δ.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews