inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Το 1ο Κιθαριστικό Φεστιβάλ Θράκης (23-25/4) στην Κομοτηνή, θέτει τις βάσεις ενός νέου πολιτιστικού γεγονότος στην περιοχή

Εξαιρετική πρωτοβουλία με οιωνούς καθιέρωσης ενός σημαντικού θεσμού.

Πενήντα περίπου κιθαρίστες από τη βόρεια Ελλάδα, συμμετέχουν στο «1ο Κιθαριστικό Φεστιβάλ Θράκης», που διοργανώνεται από σήμερα το απόγευμα μέχρι και μεθαύριο Παρασκευή στην Κομοτηνή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια, συναυλία σολιστών (αύριο Πέμπτη...
...στο Ίδρυμα Παπανικολάου στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο), διάλεξη και αφιέρωμα στον Κουβανό συνθέτη Λέο Μπρόουερ, καθώς και διαγωνισμούς με ιδιαίτερα βραβεία, όπως είναι μια χειροποίητη κιθάρα των 1.200 ευρώ.

Το πρωτόγνωρο αυτό για την Κομοτηνή και την ευρύτερη περιοχή μουσικό τριήμερο, κοσμούν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών κ. Στέλιος Γκόλγκαρης, καθώς και τρεις βιρτουόζοι της κιθάρας, που διαπρέπουν στο εξωτερικό: ο Φώτης Κουτσοθόδωρος (με 17 διεθνή βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς), ο Γιάννης Ανδρόνογλου (εκ Γιαννιτσών, το ανερχόμενο αστέρι σε Ελλάδα και Ευρώπη), και ο Κομοτηναίος Δημήτρης Σεμερτζίδης που παίζει σε ένα από τα γνωστότερα στον κόσμο συγκροτήματα Φλαμένγκο στην Ισπανία.  

Η πρωτοβουλία του φεστιβάλ ανήκει στον φημισμένο πανελλαδικά και όχι μόνο, Κομοτηναίο συνθέτη κιθαρίστα κ. Δημήτρη Σβυντρίδη, ο οποίος ως καλλιτεχνικός δ/ντής της διοργάνωσης, πιστεύει ότι αυτή μπορεί να καθιερωθεί ως θεσμός.


Στόχος των πρωτεργατών της πρωτοβουλίας, είναι η καθιέρωση ενός αποκεντρωμένου φεστιβάλ σε έναν ακριτικό τόπο με την περεταίρω φιλοδοξία να μετεξελιχθεί σε κιθαριστική κοιτίδα της περιοχής και όχι μόνο, όπως σημείωσε ο κ. Γκόλγκαρης.


Βασικός υποστηρικτής και αρωγός του φεστιβάλ, είναι η Δημοτική Κοινοφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, με την Πρόεδρό της κ. Νατάσα Λιβεριάδου, να υπογραμμίζει με έμφαση την αναγκαιότητα στήριξης του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και ανάδειξης της πόλης.


Εκτός από τη συναυλία που θα λάβει χώρα αύριο Πέμπτη 24 του μήνα στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο στο Ίδρυμα Παπανικολάου, οι υπόλοιπες ενότητες του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Αχίλλειο».

αρχική φωτό: η κ. Λιβεριάδου, πλαισωμένη από τους κ.κ. Σβυντρίδη και Γκόλγκαρη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews