inkomotininews@gmail.com

Για «εμπόριο ελπίδας» καταγγέλλει τον Κ. Στασινόπουλο η ΔΗΜ.ΑΡ. Ροδόπης


Η απομυθοποίηση ενός «εθνικού ευεργέτη». Αυτός θα μπορούσε ο τίτλος ανακοίνωσης της ΔΗΜ.ΑΡ. Ροδόπης κατά του Κωνσταντίνου Στασινόπουλου, ιδιοκτήτη του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Άγιος Γεώργιος».

Η νομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης της ΔΗΜ.ΑΡ. επιτίθεται με σφοδρότητα στον κ. Στασινόπουλο, ενώ εγκαλεί και όλους όσοι πολιτικά κατά το παρελθόν στήριξαν και υποστήριξαν τις επιχειρηματικές του δράσεις στην Κομοτηνή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Νομαρχιακή Οργάνωση Ροδόπης της ΔΗΜ.ΑΡ., μέλη της οποίας επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι την κλινική «Άγιος Γεώργιος» του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Στασινόπουλου, καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο στην κοινωνία της Θράκης τις πρακτικές του συγκεκριμένου επιχειρηματία, εξαιτίας των οποίων αφενός μεν αναστέλλεται η λειτουργία της κλινικής αποκατάστασης του «Άγιος Γεώργιος», και αφετέρου υπονομεύεται η λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής «Αγία Μαρίνα», με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους νοσηλευόμενους και τους συγγενείς τους.

Για χρόνια ολόκληρα η παρουσία του κ. Στασινόπουλου στη Θράκη χαρακτηρίστηκε ως «εθνική προσφορά» και στηρίχθηκε πολιτικά όσο κανένας άλλος επιχειρηματίας, τόσο από το πολιτικό σύστημα των Αθηνών που έσπευδε κάθε φορά να υποδηλώσει παρουσία στις εκδηλώσεις, στις δεξιώσεις και στα εγκαίνια που πραγματοποιούσε στην Κομοτηνή, όσο και από ντόπιους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες που τον ανακήρυξαν ανερυθρίαστα ως «εθνικό ευεργέτη».

Και να λοιπόν που ήρθε η ώρα ο «ευεργέτης» να οδηγήσει σε αναστολή λειτουργίας την κλινική του στην πιο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και τον λαό μας, οδηγώντας στον όλεθρο και την εξαθλίωση εκατοντάδες εργαζομένους-όμηρους των διαθέσεών του.

Ασφαλώς έχει ευθύνη και η Πολιτεία, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και οι διάφοροι άλλοι ασφαλιστικοί οργανισμοί για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των δαπανών υγείας.
Η αδυναμία όμως του Κράτους να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, απότοκο και αυτό του πολιτικού αμοραλισμού και του πλιάτσικου που κυριάρχησε επί πολλές δεκαετίες στον χώρο της υγείας, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις για τις πραγματικές ευθύνες του επιχειρηματία, τον οποίο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι επέκτεινε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες εκμεταλλευόμενος τη συνεισφορά τους σε καθεστώς «άμισθης εργασίας».

Προτρέπουμε τους εργαζομένους των κλινικών Στασινόπουλου να μην πιστέψουν κίβδηλες και ανέξοδες υποσχέσεις, να μην υποκύψουν στο εμπόριο ελπίδας που καλλιεργείται για μια ακόμη φορά από διάφορους πολιτικούς κύκλους της περιοχής, και να δώσουν τον αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων τους μέσα από τα όσα ορίζει η εργατική νομοθεσία, γνωρίζοντας ότι θα έχουν την συμπαράσταση όλων μας».      

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews